Matchprotokoll och spelscheman kan man hämta hos Svenska Bordtennisförbundet. Under en match är det smidigt med ett domarprotokoll för bara den matchen. Jag har gjort en fil med 14 domarprotokoll till matchprotokollet för 4-mannalag. Nedan finner du också ett matchprotokoll där hemmalagets data kan skrivas in före matchen med hjälp av datorn.

När man skriver ut filen blir det 5 sidor med 3 protokoll på varje sida. Med en sax klipper man lätt så att det blir 14 domarprotokoll (och ett reservprotokoll). Man kan hämta 2 filer enligt nedan. De finns på samma plats. Klicka bara på domarprotokoll eller matchprotokoll så laddas filen ned. De 2 filerna är:

  1. En Excel 2013-fil med domarprotokoll som man kan skriva ut och sedan klippa till 14 domarprotokoll så som nämns ovan. Den kan innehålla namn för hemmalagets spelare. Namnen kan snabbt bytas ut i Excel före utskrift. F n är filen tom på namn.
  2. Från Sune Lindqvist i MK Veteranen har jag fått en Excelfil med ett matchprotokoll för 4-mannalag. Man kan snabbt ersätta allt som behövs med Sök och Ersätt. Om man inte vill ange dubbelspelarna i förväg så ersätter man dessa med tomt utrymme. F n är också denna fil tom på namn.  

Om man inte har Excel så kan man t. ex. skaffa gratisprogrammet WPS Office Home Free